Soren Kragh Andersen en Stefan Küng mochten als nummers twee en drie in de eindstand samen met Mathieu van der Poel op het podium. De Deense ritwinnaar van vrijdag was vol bewondering voor de prestatie van van der Poel.

Hij kwam slechts een handvol seconden te kort om de eindzege in de BinckBank Tour 2020 op zak te steken, maar van ontgoocheling was er niet veel te zien bij Soren Kragh Andersen. "Mathieu was vandaag gewoon de sterkste", bekende de Deen. "Ik heb nooit aan de leiding gereden en ben finaal tevreden met mijn tweede plaats."

"Toen van der Poel zijn aanval plaatste, hebben we niet gepanikeerd. De bedoeling was om te wachten tot de laatste ronde. Toen we hoorden dat Mathieu er op vijftig kilometer van de streep alleen voor stond, groeide bij ons zelfs het vertrouwen. Maar wat hij dan uit zijn benen schudde, was exceptioneel. Zo'n wedstrijdverloop kan je niet voorspellen."

Kragh Andersen ging samen met Stefan Küng, Oliver Naesen en Sonny Colbrelli in de slotronde nog in de achtervolging. Het kwartet naderde in de slotkilometers met rasse schreden, maar kwam net te kort om van der Poel tot de orde te roepen.

"We hebben heel hard gewerkt. Naesen en Colbrelli spaarden zich een beetje met het oog op de ritzege, maar Küng en ik hebben echt alles gegeven. Dan is het knap van Mathieu dat hij dit kan afronden. Hij heeft het initiatief genomen en is daarvoor beloond. Alle lof voor Mathieu. De tweede plaats was het beste wat er voor mij deze week mogelijk was."