Mads Pedersen begint zaterdag als leider aan de slotetappe van Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen. De Deense ex-wereldkampioen beseft echter dat er nog veel concurrenten op de loer liggen om hem de eindzege af te snoepen.

In de tijdrit zette Pedersen de vierde tijd neer, maar de Deen gaf zonder blozen toe dat Kragh Andersen de verdiende dagwinnaar was. "Hij was vandaag gewoon ontzettend sterk", strooide hij met lof. "Deze ochtend wist ik al dat hij vandaag de te kloppen man was voor de ritzege."

En zo is het opnieuw een goede dag voor het Deense wielrennen. "Gisteren een overwinning voor mij, vandaag eentje voor Soren. Mooi toch. Bovendien blijf ik leider in het algemeen klassement."

In het algemeen klassement is nog alles te spelen. Het verschil tussen Pedersen en de nummer tien, Florian Sénéchal, bedraagt amper 31 seconden. "Ik kijk uit naar de slotrit", blikte Pedersen al vooruit. "Er zijn nog veel kanshebbers op de eindzege, maar met de ploeg geloven we erin dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Vandaag heb ik heel veel geleerd over de concurrentie. Mathieu van der Poel? We hebben dit jaar nog geen strijd van man tegen man gevoerd, maar de tijdrit toont toch dat hij goed is."

Chapeau voor de organisatie

Tot slot kwam Pedersen nog een keer terug op de tijdrit in Riemst. "Chapeau voor de organisatie dat ze dit op korte tijd nog in elkaar hebben kunnen boksen. Het was een mooie en spectaculaire omloop, al had het voor mij zelfs een klimtijdrit van 15 kilometer mogen zijn. Ik ben al heel blij dat we nog kunnen koersen."