Soren Kragh Andersen heeft de vierde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De Deen dook in de tijdrit in Riemst als enige onder de tien minuten. Zijn landgenoot Mads Pedersen blijft dankzij een knappe vierde plaats aan de leiding in het algemeen klassement.

De vierde etappe van de BinckBank Tour, een tijdrit over ruim acht kilometer, speelde zich af in een adembenemend decor aan de grens tussen België en Nederland. Aan de boorden van het Albertkanaal in Kanne kregen de renners meteen na de start een pittige beklimming voor de wielen geschoven: de Slingerberg. Met acht haarspeldbochten over 700 meter kan je de helling nog het best omschrijven als een Belgische mini-versie van Alpe d'Huez.

Het beloofde spektakel bleef niet lang uit. Nathan Van Hooydonck bevestigde zijn goede tijdrit in de Tirreno met een eerste richttijd, maar de toptijd van de jonge Belg werd al snel van de tabellen geveegd door de Zweed Tobias Ludvigsson. De nieuwe maatstaf kwam even later uit Duitsland. Jannik Steimle, het toptalent van Deceuninck-Quick Step, en Jasha Sütterlin pitsen er nog een aantal seconden af.

Deense wervelwind

De Duitse droom werd doorprikt door een Deense hardrijder. Als een wervelwind blies Soren Kragh Andersen de tegenstand helemaal weg. Andersen, in de Tour al goed voor twee ritzeges, dook als enige renner onder de tien minuten en verzekerde zich daarmee van de dagzege. Een ontgoochelde Europese kampioen Stefan Küng beet met zes seconden in het zand, zijn jonge landgenoot Stefan Bissegger verraste met een knappe derde plaats. Mathieu van der Poel (op 12") was de eerste Nederlander op de vijfde plaats, Yves Lampaert (op 20") de beste Belg met een achtste einddtijd.

In de strijd om de eindzege deed leider Mads Pedersen een uitstekende zaak. De Deen zette in de tijdrit de vierde tijd neer en blijft zo aan de leiding in het algemeen klassement. Het belooft morgen echter heel spannend te worden. Kragh Andersen volgt op amper 7 seconden. Kung (op 13"), Bissegger (14"), van der Poel (17") en Philipsen (19") volgen allemaal nog binnen de twintig seconden.