Kenneth Van Rooy is de nieuwe leider in het Super 8 Strijdlustklassement. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Milan Menten.

Bij Sport Vlaanderen-Baloise maken ze er iedere BinckBank Tour een erezaak vak om goed te scoren in het Super 8 Strijdlustklassement. Dat is dit jaar niet anders. Nadat Milan Menten in de eerste etappe al de meeste punten sprokkelde, deden de renners van Walter Planckaert in de derde rit opnieuw een goede zaak.

Kenneth Van Rooy, die maandag al zijn rekening opende, glipte mee in de vroege vlucht en nam beide Super 8 Checkpoints voor zijn rekening. "We kregen vandaag de opdracht op de leiderstrui van Milan te verdedigen", legt Van Rooy uit. "Omdat er in de ontsnapping niemand mee was die al punten had gepakt, staan we er nu heel goed voor."

In de tussenstand heeft Van Rooy nu 28 punten, dat zijn er twaalf meer dan Menten, Oscar Riesebeek en Pim Ligthart. "Dat ik de trui nu heb afgesnoept van een ploegmaat? Ik denk niet dat het aan tafel de sfeer zal bederven (lacht). Integendeel, Milan zal fier zijn op mij. De onderlinge sfeer binnen de ploeg is perfect."

Van Rooy en co hopen echter op meer dat de leiderstrui in het Super 8 Strijdlustklassement. "Met Amaury Capiot en Sasha Weemaes hebben we twee pionnen waarmee we in de sprint voor de zege willen gaan, maar dan moet alles ook meezitten. Kunnen we onderweg dan al het strijdklassement winnen, dan is dat mooi meegenomen."