In de eerste etappe moest hij nog zijn meerdere erkennen in Jasper Philipsen, in Aalter had Mads Pedersen zijn revanche beet. "De ploeg heeft perfect gecontroleerd, dan is het fanastisch om het in de sprint af te maken."

Het wedstrijdverhaal van donderdag was bijna perfect voor Mads Pedersen en Trek-Segafredo: een vroege vlucht die in de slotkilometers wordt ingerekend. "Alleen naderden we op een bepaald moment iets te snel op de vluchters, maar de ploeg heeft daarna voor de perfecte controle gezorgd. Als je het daarna kan afmaken in de sprint, dan is dat fantastisch."

Voor Pedersen is het de tweede overwinning van het seizoen, na een ritzege begin augustus in de Ronde van Polen. "Het is goed om met een zege naar de klassiekers toe te leven. Zeker in deze onzekere tijden. Iedere koers kan de laatste van het jaar zijn. Dan kan je er maar best alles aan doen om zoveel mogelijk mee te nemen."

Dankzij zijn overwinning neemt Pedersen de leidersplaats over van Jasper Philipsen. "Ik was naar hier gekomen om een goed klassement te rijden", verklapt de Deen. "Gelukkig staat er morgen een korte tijdrit op het programma, dat moet mij wel goed liggen. Zaterdag staat er nog een interessante etappe in de Vlaamse Ardennen op het menu. Een ideale rit om de gashendel nog eens helemaal open te draaien. Ik zal er alles aan doen om de eindzege veilig te stellen."