Een jaar geleden moest Jasper Philipsen in Ardooie nog tevreden zijn met een tweede plaats na Sam Bennett, vandaag sprintte hij zich voorbij Mads Pedersen en Pascal Ackermann naar de zege.

"Het was heel spannend", toonde Philipsen zich opgelucht. "Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het zou halen, maar soms moet je een beetje geluk hebben om te winnen. Vandaag zat alles mee."

Zo ontsnapte Philipsen op vier kilometer van de streep al op het nippertje aan de massale valpartij. "Na een rustige dag met twee vluchters zat iedereen nog fris en kregen we op een natte baan een hectische finale. Dan is het een kwestie van uit de problemen te blijven. Ik zat net achter die valpartij, maar kon iedereen gelukkig ontwijken. Daarna werd alles op een lint getrokken en moest ik nog even uit mijn pijp komen om vooraan de aansluiting te vinden."

In de finale werden Pedersen en Ackermann perfect gelanceerd, Philipsen stond er in de laatste kilometers alleen voor. Al kon hij wel profiteren van het werk van zijn toekomstige ploegmaats bij Alpecin-Fenix. "Ik zat lang in het wiel van Tim Merlier, die op het einde goed naar voren werd gebracht."

"Of ik gepiekt heb naar deze wedstrijd? Niet speciaal. Ik ben al een hele tijd in vorm en verzamelde in Luxemburg al een paar ereplaatsen. Dat tikkeltje geluk om te winnnen ontbrak, vandaag was dat wel aan mijn zijde en kon ik het wel afmaken."