Jasper Philipsen heeft de eerste etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Limburgse sprinter was in traditionele sprint in Ardooie te snel voor Mads Pedersen en Pascal Ackermann.

Het wedstrijdverhaal tussen Blankenberge en Ardooie werd gekleurd door een vroege vlucht met twee renners. Ludovic Robeet en Thimo Willems sloegen na 15 kilometer de handen in elkaar en verzamelden een maximale voorsprong van ruim twee minuten.

Bij het ingaan van de Gouden Kilometer was het duo eraan voor de moeite. Sep Vanmarcke gooide in de strijd om de bonificatieseconden de knuppel in het hoenderhok, maar het waren Mathieu van der Poel, Dries De Bondt en Yves Lampaert die een sprint en belangrijke seconden met het oog op de eindzege meegraaiden.

De sprintersploegen maakten zich op voor de traditionele massasprint in Ardooie, maar op vier kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een massale valpartij nadat een renner van Israel Start Up Nation op een rechte baan een collega van Sunweb aantikte.

De sprinters bleven recht en in de straten van Ardooie werden Pascal Ackermann en ex-wereldkampioen Mads Pedersen perfect gelanceerd. Als een duiveltje uit een doosje jumpte Jasper Philipsen over het tweetal naar de overwinning. Pedersen reed naar de tweede plek, Ackermann moest tevreden zijn met plaats drie.