Op donderdag 1 oktober finisht de derde rit van de BinckBank Tour in Aalter. Al voor de 7de keer houdt de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in Nederland en België halt in de Oost-Vlaamse gemeente.

Zoals eerder aangekondigd vindt de ingekorte BinckBank Tour (5 dagen) dit jaar plaats van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. Na 4 keer als startetappe te hebben gefungeerd, finisht het peloton er dit jaar voor de 3de keer. Dat maakten Pieter De Crem (titelvoerend burgemeester), Dirk De Smul (schepen van evenementen) en Rob Discart (koersdirecteur BinckBank Tour) vandaag bekend.

"Het gemeentebestuur van Aalter draagt de wielersport reeds jaren een warm hart toe. Ook in deze moeilijke periode willen wij met het ondertekenen van dit contract (2020-2021) onze bijdrage leveren tot de heropleving én beleving van de wielersport. De allerbeste renners te mogen ontvangen in onze vijfsterrengemeente én onze inwoners daar ten volle van laten genieten, is deze ondersteuning meer dan waard!", aldus schepen Dirk De Smul.

Koersdirecteur Rob Discart: "Inmiddels hebben we een traditie opgebouwd met Aalter. Een vruchtbare en dynamische samenwerking van zeven jaar resulteert in een nieuwe overeenkomst van twee jaar. Daar zijn wij heel blij mee."

De 3de rit van de BinckBank Tour start in het Zeeuwse Philippine. Het peloton krijgt vanaf de start ruim 165 km vlakke wegen voor de wielen geschoven. In het eerste gedeelte doet het peloton een flink stuk Zeeland aan. Daarna gaat het via Zelzate en Eeklo richting Aalter waar het peloton na drie lokale ronden op de Europalaan aan het gemeentehuis zal finishen.

De organisatie van de BinckBank Tour houdt zich uiteraard aan de maatregelen die de UCI en de overheden van Nederland en België treffen in verband met COVID-19.