Tim Wellens eindigde tiende in de tijdrit in Den Haag en verstevigde zo zijn leidersplaats in het algemeen klassement. De Belg pakte vier extra seconden op naaste achtervolger Marc Hirschi, maar met acht seconden is de BinckBank Tour met nog een rit voor de boeg nog razenspannend.

"Ik loop vier seconden uit op de tweede, enkel Laurens pakt een paar seconden terug", sprak Wellens na de aankomst. "Het was dan ook een tijdrit die me, door zijn korte afstand, goed lag. Ik heb ook de wattages kunnen trappen die ik moest trappen. En ik heb goed ingedeeld. Het was de bedoeling om niet te snel te starten om door de tegenwind niet stil te vallen in het tweede gedeelte. Ik ben tevreden over mijn dag."

De Belg van Lotto-Soudal blijft zo in polepositie voor een derde eindwinst in de BinckBank Tour. Hij won vier extra seconden op naaste belager Marc Hirschi, die nu op nog altijd slechts acht seconden volgt in het klassement. Laurens De Plus won twee seconden en volgt op twaalf seconden. "Comfortabel is mijn voorsprong zeker niet", voorspelt de leider. "Het wordt een hele zware rit. En de voorspelde regen zal het nog zwaarder maken. Maar we staan met een goede ploeg aan de start, die in staat moet zijn om de rit te controleren. Ik moet hopen goede benen, maar ik moet nog meer rekenen op een goede ploeg. En dan zit de eindwinst erin."