Filippo Ganna heeft de tijdrit in Den Haag gewonnen. De Italiaan reed op het parcours van 8,3 kilometer drie seconden sneller dan Edoardo Affini en acht seconden dan Jos van Emden. Tim Wellens reed een sterke chronoproef en verstevigt met nog enkel de slotrit naar Geraardsbergen te gaan zijn koppositie in het klassement.

Vroege starter Tom Bohli zette de eerste richttijd neer in de straten van het regenachtige Den Haag. De Zwitser legde de tijdrit van 8,3 kilometer af in 09:40. Maar die tijd werd al snel verbeterd door Miles Scotson. De Australiër van Groupama-Fdj deed met een besttijd van 09:37 nog eens drie seconden af van de eindtijd van Bohli.

Maar die bleek niet genoeg voor de zege. Harry Tanfield reed zeven seconden sneller, nadien deed Nederlands kampioen Jos Van Emden nog eens zeven seconden beter. Maar het was Italiaans tijdritkampioen Filippo Ganna die met 09:16 een absolute kanontijd neerzette. Als een komeet vloog hij over het parcours en aan de finish was de renner van Ineos liefst zes seconden sneller dan Van Emden. De meeste tegenstand kreeg Ganna uit eigen land, maar Edoardo Affini, derde op het afgelopen Europees kampioenschap tegen de klok, kwam drie seconden tekort. Ook tijdritspecialist Stefan Küng, die de afgelopen twee jaar de tijdrit won in de BinckBank Tour, kwam niet meer aan de tijd van de Italiaans tijdritkampioen.

In de strijd om de groene Binck-leiderstrui begon Tim Wellens met amper vier seconden voorsprong op Marc Hirschi, maar de Belg reed een sterke tijdrit en eindigde zelf op een tiende plek. Hirschi verloor vijf seconden op Wellens en gaat de slotrit richting Geraardsbergen in met een achterstand van acht seconden. Laurens De Plus reed in de tijdrit twee seconden van zijn achterstand dicht en volgt als derde op twaalf tellen.