Tim Wellens heeft in een nerveuze vijfde etappe de Binck-leiderstrui zonder problemen kunnen behouden. Morgen wacht met de tijdrit in Den Haag het eerste luik van het cruciale slotweekend met oog op een derde eindzege in de BinckBank Tour. "De tijdrit zou me moeten liggen."

Geen problemen voor leider Tim Wellens in de razendsnelle vijfde etappe tussen Riemst en Venray. "Door die hoge snelheid was het wel een dag die in de benen zal kruipen", vertelde de renner van Lotto-Soudal na afloop. "Het duurde lang voor de ontsnapping was vertrokken. En ook de rest van de dag reden we aan een strak tempo. Een pauze hebben we nooit gehad. Het leek er ook nog op dat de vroege vlucht zou gegrepen worden voor de Binck Gouden Kilometer. Maar dat gebeurde niet. En maar goed ook, want dan moest ik niet spurten om mijn leiderstrui te behouden."

Zo trekt Wellens morgen naar de belangrijke tijdrit van 8,3 kilometer in Den Haag met de minieme voorsprong van amper 4 seconden op de Zwitser Marc Hirschi. "De tijdrit zou me moeten liggen. Ploegleider Kevin De Weert is vandaag het parcours gaan filmen en die beelden ga ik vanavond goed bestuderen. Al liegt een tijdrit nooit, zeker met zo weinig bochten als in het parcours van morgen. Ik heb gehoord dat Hirschi een matige tijdrijder is, dus dat is in mijn voordeel. Maar als de wegen nat zijn, is dat in zijn voordeel. Gisteren heeft hij laten zien dat hij goed bochten kan nemen in natte omstandigheden. Ik hoop dus op droge wegen en goede benen."