Met zijn spurtzege in Venray zorgde Alvaro Hodeg voor de eerste Colombiaanse zege ooit in de BinckBank Tour. De spurter van Deceuninck-Quick Step kwam in de voorbije sprints niet verder dan in een vijfde plek, maar hij greep de laatste spurtkans met overmacht. "Vandaag was het voor mij", klonk hij opgelucht.

De spurtzege van Alvaro Hodeg was er meteen een voor de geschiedenisboeken van de BinckBank Tour. De renner van Deceuninck-Quick Step is de eerste Colombiaan ooit die het overwinningsgebaar kan maken in de Belgisch-Nederlandse wielerronde. "Dit is een overwinning van het team", zei hij na afloop. "Mijn teammaats hebben de hele dag gecontroleerd en hard gewerkt om de ontsnapping terug te pakken. En ook in de finale hielpen ze me perfect. Door de drie plaatselijke rondes wist ik dat de laatste bocht het sleutelpunt was. Dankzij Stybar en Senechal ben ik daar in uitstekende positie doorgekomen en kon ik mijn spurt rijden."

En dat deed hij met veel overmacht. Drievoudig ritwinnaar Sam Bennett kwam nog fel opzetten op het einde, maar eindigde uiteindelijk toch op een halve fietslengte. "Mijn vorm is goed. Ondanks we enkele sprints verloren, probeerden we het vandaag opnieuw. Maar vandaag was het eindelijk voor mij."