De winnaar van de BinckBank Tour krijgt een prachtige trofee van de hand van de Italiaanse kunstenaar Daniele Scauso.

Daniele Scauso is een Italiaanse metaalkunstenaar die in Amsterdam en Rome woont en werkt. "Ik ben steeds omringd geweest door kunst", vertelt Scauso. "Mijn ouders hadden een passie voor kunst en hebben die microbe zeker doorgegeven aan mij. Mijn voornaamste interessegebied is hoe we evalueren als menselijke wezens, vooral gerelateerd aan de communicatie en hoe die tussen ons verandert."

De trofee van de Binckbank Tour zal een combinatie zijn tussen het logo van de sponsor en het wiel. "Ik keek eerst naar het logo en zag een kettingring in mijn atelier. Het logo had vijf armen en de ring vijf gaten. Daardoor kwam ik al snel tot de combinatie tussen het logo als uiteindelijk crankstel. Eens ik die twee elementen samen in mijn hoofd had, begon ik aan het handwerk. Eens klaar ging het naar het bedrijf dat het kunstwerk chromeert."

Goud, zilver en brons zijn de logische kleuren in de trofee. "Ik maak iets dat heel even de aandacht van iedereen zal opeisen. Dat maakt me wel enthousiast en trots. Ik heb nog enkele jaren te gaan met deze opdracht, top!"