De BinckBank Tour 2019 staat garant voor zeven dagen spektakel voor de wielerfans.

"Dankzij de boeiende plaatselijke ronden die we in elke aankomstplaats voorzien, is deze Tour ook weer zeer supportersvriendelijk en ziet iedereen langs de kant van de weg het peloton meermaals in de finale. De BinckBank Gouden Kilometer (drie tussenspurten verspreid over slechts één kilometer en goed voor bonusseconden) zorgt voor extra pit en ligt nu wat dichter tegen de finish dan vroeger. Nergens kom je als fan dichter bij de koers dan hier", aldus koersdirecteur Rob Discart

Ook BinckBank-bestuursvoorzitter Vincent Germyns verwacht opnieuw een mooie koers. "Na twee zeer geslaagde edities kijken we bij BinckBank nu al uit naar onze derde BinckBank Tour. Een wielerronde die niet alleen geliefd is bij de klassieke renners en hun ploegen, maar ook bij de honderdduizenden Belgen en Nederlanders die de koers ter plaatse komen bekijken. Het vandaag gepresenteerde parcours belooft ook deze zomer een prachtige en afwisselende wielerweek. Met wederom de internationale wielertop aan de start rekenen we vanaf 12 augustus op een mooie sportieve strijd."

Voor deze editie krijgt de BinckBank Tour een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. De leider in de wedstrijd en de uiteindelijke winnaar van 2019 krijgen daardoor ook een prachtige nieuwe groene leiderstrui aangemeten.

WERELDTOP ÉN AMATEURS AAN DE START

Alle UCI WorldTour ploegen staan aan de start, maar de organisatie heeft ook al drie wild cards uitgedeeld aan ProContinentale ploegen: Direct Energie met oud-winnaar Niki Terpstra als speerpunt, Roompot-Charles met kopman Lars Boom en Sport Vlaanderen-Baloise.

En dan is er ook nog een andere mooie traditie die de BinckBank Tour ook in 2019 doortrekt: twee kansen voor elke sportieve fietser om zelf op het parcours te rijden. Op donderdag krijg je in Houffalize de kans om je klimtalent te tonen in een individuele klimtijdrit over Bois des Moines én Saint-Roch! En twee dagen later kan je in Den Haag met een team van vier de Teamtijdrit afwerken over dezelfde 8,5 kilometer die de renners een paar uur daarna zullen rijden.